6 tips voor strakke billen

Met deze oefeningen en tips krijg jij gegarandeerd strakkere billen

Mannen willen een 6-pack, vrouwen willen de strakke billen van Jennifer Lopez. Maar hoe krijg je grotere billen zonder operatie? Het antwoord: oefeningen doen. Iedereen weet dat de squat oefening effectief is om platte billen rond te trainen, maar er zijn meer effectieve oefeningen. En je moet ook op andere factoren letten om strakkere billen te krijgen. Wij vertellen je de meest effectieve oefeningen en geven je tips. Zo krijg jij gegarandeerd strakkere billen!

De 4 beste oefeningen voor het trainen van strakke billen

Om strakke billen te trainen, moet je oefeningen doen waarbij de focus ligt op de glutes. Dit onderdeel van je bilspier zorgt voor die mooie ronding. Voeg deze oefeningen dus toe aan je trainingsschema:

  • Glute bridge
  • Hip Thrust
  • Cable pull through
  • Cable abductor

Voor de glute bridge oefening heb je geen apparaten nodig. Je kunt hiermee dus ook je billen thuis trainen. De andere 3 oefeningen doe je in de sportschool.

6 Tips voor strakke billen

Oefeningen doen om platte billen rond te trainen is één, maar er zijn meer factoren die belangrijk zijn om strakke billen te krijgen. We zetten ze voor je op een rij.

 

1. Start met krachttraining
Nee, je verandert niet in een bodybuilder als we je vertellen dat je krachttraining moet doen. Krachttraining is nodig als je die vrouwelijke vormen en strakke billen wilt. Door iedere week de intensiteit van je oefeningen te verhogen verhoog je je spiermassa.

 

2. Verrijk je voeding met vetten, koolhydraten en eiwitten
Als je gaat trainen voor strakke billen, is het belangrijk om minder calorieën tot je te nemen dan je normaal doet. Zo verlaag je je vetpercentage en behoud je tegelijkertijd zoveel mogelijk spiermassa. Je spieren komen dan tot uiting. Let er ook op dat je voldoende vet, eiwitten en koolhydraten toevoegt aan je voedingspatroon. Deze voedingsmiddelen zorgen voor je spiergroei en zijn belangrijk voor je spierherstel.

 

3. Stop met veelbelovende, maar weinig effectieve squat challenges
Squat challenges beloven je dat je binnen een bepaalde periode strakke billen hebt. In 30 dagen bijvoorbeeld. Eigenlijk is dit misleiding, omdat het vaak niet lukt. Bij deze challenges wordt namelijk geen rekening gehouden met rustperiodes, terwijl die juist zo belangrijk zijn om resultaat te boeken. Je kunt alleen platte billen rond trainen als je een gewoonte maakt van trainen en je het integreert in je levensstijl.

 

4. Zorg dat je voldoende slaapt
Een goede nachtrust is essentieel voor een goed herstel na het rond trainen van je platte billen. En het geeft je een uitgerust gevoel. Dat heb je nodig om optimaal te presteren.

 

5. Ga door, ook als je een dip hebt
Die strakke billen wil je liever vandaag dan morgen, dat snappen we. Maar platte billen rond trainen gaat met vallen en opstaan. Trainen gaat namelijk nooit in een constante lijn, al is het wel de sleutel tot succes. Iedereen komt wel eens in een dip.

 

6. Laat een trainingsschema maken
Begin je net met krachttraining of ben je al even bezig? Beide gevallen hebben een andere aanpak nodig om op de meest effectieve manier strakke billen te trainen. Het is daarom verstandig om een billen trainen schema te laten maken door een personal trainer. Hiervoor kijkt hij naar je ervaring met krachttraining en individuele aspecten. In een op maat gemaakt billen trainen schema beschrijft hij het volume, de intensiteit en de frequentie van de oefeningen.

Ronde billen trainen? Next Level PERSONAL TRAINING helpt je graag!

Je hebt het door, platte billen rond trainen kost tijd, energie en doorzettingsvermogen. Maar waar een wil is, is een weg. Heb je al van alles geprobeerd om strakke billen te trainen, maar zonder resultaat? Laat een billen trainen schema maken door Next Level PT. Samen gaan wij op zoek naar de manier die bij jou past en die je gemakkelijk en voor altijd vol kunt houden. Zo realiseren we jouw strakke, ronde billen. Neem contact met ons op of vraag een gratis try out sessie aan.

 

VRAAG NU JOUW GRATIS TRY-OUT SESSIE AAN

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.