HET KIEZEN VAN DE JUISTE PERSONAL TRAINER

Ben jij klaar met alleen ploeteren in de sportschool zonder succes en wil je deskundig advies?

Dan is sporten met een personal trainer echt iets voor jou! Het aanbod is tegenwoordig alleen zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het vinden van een goede personal trainer is dus zo makkelijk nog niet. Wel met ons advies! Wij geven je vijf tips waardoor jij de perfecte personal trainer vindt!

Tip 1: Zorg dat je een klik hebt met jouw trainer

Kies voor een personal trainer waarmee je een klik voelt. Jullie gaan veel tijd met elkaar doorbrengen in de sportschool, dus het is een must dat jullie het met elkaar kunnen vinden, dat hij of zij je kan motiveren en enthousiasmeren. Daarnaast is het prettig als je het gevoel hebt dat je je personal trainer kunt vertrouwen en dat hij of zij interesse in jou toont. Jij wordt namelijk sneller fit als je personal trainer alles over je weet en daarop inspeelt. Ga dus eerst met een paar personal trainers in gesprek en kijk of het klikt voordat je gelijk een jaarabonnement afsluit. Better safe than sorry!

Tip 2: Stel kritische vragen

Stel tijdens je kennismakingsgesprek ook kritische vragen. Sommige personal trainers hebben namelijk niet de juiste kennis of drive om jou fit te krijgen. Jij hebt tenslotte meer nodig dan alleen een beetje ondersteuning en motivatie. Stel daarom de volgende vragen aan een aantal personal trainers:

 

  • Heb je referenties die ik kan benaderen of kan inzien?
  • Hoeveel jaar werk je al als personal trainer?
  • Wat voor opleiding heb je gedaan?
  • Wat zijn mogelijke trainingsdagen en tijden?
  • Hoeveel kost personal training bij jou?
  • Onder welke voorwaarden maken we afspraken met elkaar?
  • Moet ik lid worden van een bepaalde sportschool?
  • Hoe werkt het als een van ons ziek is?

Tip 3: Kijk naar de kosten

Een personal trainer kost meestal rond de 60 euro per uur. Hanteert een personal trainer een lager bedrag, dan weet je eigenlijk al dat hij of zij niet zo profi is. Pas ook op met een personal trainer die direct allerlei producten, zoals supplementen en shakes aanbiedt. Zeker als je nog niet begonnen bent met trainen. Zo’n personal trainer heeft waarschijnlijk meer interesse in je geld dan in jou.

Tip 4: Heeft je personal trainer verstand van voeding?

‘Ieder pondje gaat door het mondje’. Niet verrassend, wel belangrijk: je eetpatroon bepaalt voor 80% hoe fit je bent. Wil je fit worden, dan ontkom je niet aan het aanpassen van je leef- en eetstijl. Naast het uitzetten van oefeningen en je motiveren, moet een personal trainer dus ook verstand hebben van voeding en hij of zij moet je hierbij kunnen begeleiden.

Tip 5: Check of je personal trainer haalbare doelen stelt

In je keuze voor een personal trainer is het belangrijk om te kijken of jouw doelstellingen haalbaar zijn. Wat kun je verwachten? Wat moet je doen om jouw doelen te behalen? De antwoorden van je trainer moeten realistisch zijn. Je hebt namelijk niets aan valse beloftes. Zo kun je bijvoorbeeld geen 3 kilo vet per week verliezen en gaat spieropbouw niet over één nacht ijs. Luister dus goed naar de antwoorden die je trainer geeft op dit soort vragen.

Personal trainING bij Next Level PERSONAL TRAINING

Jij weet nu precies waar je op moet letten in de zoektocht naar een personal trainer, dus let’s go! Ook bij NEXT LEVEL Personal Training hebben we goede personal trainers in huis. Wij helpen je graag op weg naar een gezonde leefstijl en een fitter lijf. Heb je interesse? Neem contact op, dan plannen we snel een kennismakingsgesprek. Zo komen we erachter of er een klik is en hoe we jouw doelen het beste kunnen bereiken.

VRAAG NU JOUW GRATIS TRY-OUT SESSIE AAN

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.