GOEDE VOORNEMENS, HOE ZORG IK ERVOOR DAT IK DEZE NU WÉL BEHAAL.

Goede voornemens, voor velen betekent een nieuw jaar, een nieuwe start. Vaak zijn deze voornemens doelen die je al langer hebt uitgesteld, waarvan je weet dat het je leven aangenamer zal maken wanneer je ze nu eens vol zal houden. Maar hoe vergroot je de kans eigenlijk om dat doel nu eens écht te bereiken? Lees de onderstaande tips om ervoor te zorgen dat je deze nu wel behaald. 

TIP 1: SCHRIJF JE VOORNEMENS OP

Uit onderzoek is gebleken dat als jij je doel opschrijft, de kans 42% groter is dat jij jouw doel daadwerkelijk behaald. Belangrijk daarbij is dat je jouw doel meetbaar en specifiek maakt. Hiervoor wordt vaak de SMART-methode gebruikt. 

  • Specifiek; omschrijft het doel en het resultaat zo specifiek mogelijk.
  • Meetbaar; welke voorwaarde moet(en) worden voldaan voor het doel is bereikt.
  • Acceptabel; Is je doel aanvaardbaar, schaadt het anderen of jezelf niet?
  • Realistisch; Is het doel haalbaar? 10 kg afvallen in 2 weken is bijv. geen realistisch doel.
  • Tijdsgebonden; Binnen welk tijdsbestek moet het doel bereikt zijn.

Doelen zijn er namelijk om behaalt te worden, indien deze niet meetbaar en specifiek zijn blijf het een vaag gebied wanneer deze wel of niet is behaald. Het is natuurlijk gemakkelijk om te roepen “ik wil afvallen”, maar als je er niet over nagedacht hebt, wat je daarvoor wel of niet moet doen kom je wellicht voor grote verrassingen te staan waardoor de kans minimaal is dat jij je doel behaald.

Een voorbeeld van een SMART geformuleerd doel is:
“Ik wil 10 kilo afvallen in 3 maanden door elke dag 30 minuten te wandelen, 2x per week te gaan sporten en minder te eten.”

TIP 2: DEEL JOUW GOEDE VOORNEMENS MET IEMAND

Wanneer je wekelijks verantwoording aflegt aan een vriend wordt de kans zelfs 78% groter dat jij je doel behaald. Door het nemen van een personal trainer zal dit er vermoedelijk voor zorgen dat die 78% nog hoger uitkomt. Een personal trainer meestal een objectiever persoon dan een vriend en daarnaast investeer je ook financieel in je doel. Dat verklaart ook deels waarom je met een personal trainer een veel grote kans hebt je doelen te bereiken.

TIP 3: MAAK EEN REALISTISCH PLAN

Is je doel dus om 10 kilo af te vallen, schrijf je direct op hoe je dit wil gaan bereiken. Je zou dus direct een personal trainer kunnen benaderen voor een intake. Indien je alleen aan de slag wilt gaan doen noteer alvast in je agenda hoe laat je dagelijks 30 minuten gaat wandelen, op welke dagen je naar de sportschool gaat en wat je gaat laten om er voor te zorgen om minder te eten. Een doel zonder actiepunten is niets meer dan een idee.

HET GAAT NIET VANZELF

Je doel behalen is niet iets wat vanzelf gaat, je zult er de nodige energie en doorzettingsvermogen in moeten stoppen. Het is belangrijk dat je gaat beseffen dat het behalen van je doel dit uiteindelijk meer oplevert dan wat het op dit moment is. De weg richting je doel is iets wat gaat met ups en downs. Des te vaker je succes ervaart, des te makkelijker zal het worden om het vol te houden. Een dipje hebben hoort er dus bij, vergeef jezelf daarom voor fouten die je begaat. Leer van deze fouten, pas de aanpak of je plan zo nodig aan, maar geef nooit op!

NEXT LEVEL PERSONAL TRAINING KAN JE HELPEN 

Jij weet nu precies waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat jij je goede voornemens laat slagen. Indien je het jezelf wat gemakkelijk wilt maken en de kans van slagen wilt vergroten dan staat NEXT LEVEL Personal Training voor je klaar. Indien een van jouw goede voornemens bestaat uit sporten en gezonder leven dan helpen je graag op weg. Heb je interesse? Neem contact op, dan plannen we snel een kennismakingsgesprek. Zo komen we erachter of er een klik is en hoe we jouw doelen het beste kunnen bereiken.

VRAAG NU JOUW GRATIS TRY-OUT SESSIE AAN

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.