HEB JIJ LAST VAN HOOFDPIJN TIJDENS JE EERSTE VAKANTIEDAGEN?

Herken je dit gevoel?

Voordat je op vakantie gaat, snel nog alles afmaken en overuren zijn dan al snel gemaakt met een hoge dosis stress. Na een periode van hard werken heb je dan eindelijk je welverdiende vakantie en opeens heb je enorme last van vage pijntjes, vermoeidheid of hoofdpijn.

Waar heeft dit mee te maken en wat kun je eraan doen om deze klachten te minderen.

Je lichaam gaat deze klachten vertonen omdat het snel moet omschakelen van een stressvolle drukke periode naar rust. In stressvolle situaties prikkelen delen van ons brein de bijnierschors, deze maakt vervolgens o.a. het hormoon adrenaline aan. Adreline zorgt bijvoorbeeld voor een betere concentratie.

Het is belangrijk dat je lichaam adrenaline aanmaakt naar behoefte. Indien je werk-rust verhouding niet in balans is, blijft je lichaam doorgaan met de productie van adrenaline. Hierdoor kom je met overtollige energie te zitten, waardoor het afweersysteem uit balans raakt.

Mensen kunnen door een stressvolle drukke periode last krijgen van vage pijntjes, vermoeidheid en hoofdpijn. Maar onze hersenen hebben een beperkte capaciteit en tijdens deze periode heeft ons brein geen ruimte meer om de signalen van deze klachten op te vangen. Hierdoor is er dus afleiding, maar als deze wegvalt door bijvoorbeeld een vakantie dan signaleert je brein deze klachten weer.

Voorkomen is beter dan genezen.

Indien dit voor jou een heel herkenbare situatie is hebben wij een aantal tips om ervoor te zorgen dat deze klachten afnemen of zelfs smelten als sneeuw voor de zon.

 

Zorg voor een fijnere werksituatie.

  • Zorg voor een goede taakverdeling tijdens de vakantieperiode van jezelf en je collega's
  • Blijf goed met elkaar communiceren om stressvolle situaties te voorkomen
  • Zorg voor een goede balans tussen werk en privé

 

Ga goed voorbereid en rustig op reis.

  • Reis niet op dezelfde dag als je laatste werkdag
  • Zorg dat je op de hoogte bent van de laatste covid-19 maatregelen van het land van bestemming én de landen waar je doorheen reist.
  • Indien je stress ervaart bij het inpakken van je koffer, maak een lijstje en zorg ervoor dat je koffer een dag voor vertrek ingepakt is

Ga op je eerste vrije avond maar eens flink sporten!

Ons advies? Ga op je eerste vrije avond niet naar de kroeg maar eens flink sporten! Flinke fysieke inspanning herstelt je lichaam en hiermee neemt de aanmaak van adrenaline af. Zorg daarnaast dat je wat te doen hebt tijdens de vakantie en laat je werk écht even achter je.

VRAAG NU JOUW GRATIS TRY-OUT SESSIE AAN

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.