RONALD NA ZIJN GASTRIC SLEEVE OPERATIE

Gastric sleeve

"IK WOOG 170,4 KILO EN KOOS VOOR EEN GASTRIC SLEEVE"

Mijn naam is Ronald Mulder, 42 jaar, getrouwd, vader van 2 kinderen (1 en 7 jaar) en eCommerce Manager by GP Batteries te Venlo.

M’n hele leven ben ik al verwikkeld in een 1-op-1 strijd met m’n gewicht. Ups & downs, met meer ups dan downs. Op m’n hoogtepunt (het is maar wat je een hoogtepunt kunt noemen), zat ik op een gewicht van 170,4 kg ofwel: morbide obesitas. Zowel mentaal als fysiek geen pretje. Op een gegeven moment voelt het als een vicieuze cirkel waar je niet meer uitkomt, zonder de hulp van professionals.

Uiteindelijk ben ik in 2018 een 5-jarig zorgtraject gestart in het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven. Na een aantal gesprekken en voorbereidingen, ben ik op 11 december 2018 geopereerd en heb ik een gastric sleeve (lees: maagverkleining) gekregen. Dit is net weer iets anders dan de gastric bypass, waarbij de dunne darm ook nog eens wordt omgeleid.

In het begin vliegen de kilo’s er af, 2 tot 4 kg per week was geen uitzondering. Na de operatie kreeg ik een aantal belangrijke leefregels mee:

 • Bewuster omgaan met voeding, oa:
 • Productkeuze
 • Eet technieken
 • Verdeling voedingsstoffen (vitaminen, eiwitten, koolhydraten, vetten)
 • Bewegen / Sport:
 • Dagelijks bewegen
 • Spier- en botversterkende activiteiten (krachttraining)
 • Duur en interval training (fitnorm: intensieve lichamelijk bewegen)

"WAAROM SPORTEN ALS JE WEINIG FUT HEBT?"

Door verandering in het eetpatroon en hoeveelheid van eten, voelde ik me met name de eerste weken wat slap en weinig energiek. Ik vond het dan ook vreemd dat men zo aandrong op het sporten. Waarom sporten als je weinig fut hebt? Ik moet bekennen dat ik ook niet stond te springen om een sportschool binnen te stappen. Mijn vooroordelen had ik al klaar staan:

 • Er zijn alleen maar afgetrainde mensen / bodybuilder types
 • Ik ken al die oefeningen niet en sta straks vast te stuntelen met alle apparaten
 • Iedereen staart me aan tijdens het trainen
 • Ik ben te oud voor de sportschool
 • Etc.

"DAN MOET JE TOCH EEN DREMPEL OVER"

Destijds ben ik begonnen bij een low-budget sportschool. Al snel konden de meeste van mijn vooroordelen de prullenbak in. Ik trainde met name in de vroege uurtjes en was omringt door 60-plussers die druk met hun routine bezig waren. Niemand die je aanstaart en iedereen doet gewoon lekker z’n ding, heerlijk!

Ik heb dit een aantal maanden volgehouden en eigenlijk “deed ik ook maar iets” en wist ik niet goed waar en hoe ik moest beginnen. Het gevoel bekroop me dat er iets miste en kwamen er twijfels:

 • Voer ik de oefeningen wel uit op de juiste manier? Ben ik efficiënt aan het trainen?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik alle spiergroepen goed train zonder dat het saai wordt?
 • Hoe hou ik mezelf gemotiveerd zonder dat ik inzicht krijg ik m’n vooruitgang?
 • Boek ik wel (genoeg) progressie? Niet alleen op het gebied van gewicht, maar ook op het gebied van bijv. spiermassa, visceraal vet, etc
 • Heb ik de juiste doelen gesteld? Zijn ze überhaupt realistisch?

Ik had voor mezelf voor 2 doelen gesteld:
2020: mud run voltooien
2021: hooggebergte fietsen

Met deze doelen in gedachten had ik voor mezelf besloten om op zoek te gaan naar een personal trainer die me zou kunnen helpen om dit te verwezenlijken.

"IK GING AAN DE SLAG BIJ NEXT LEVEL PERSONAL TRAINING"

Na een aantal opties te hebben bekeken, en na een fijn gesprek (intake) en een eerste proefles, ben ik terechtgekomen bij Rob Lemmen van NEXT LEVEL Personal Training in Venlo.

Samen met Rob hebben we mijn doelstellingen besproken, nieuwe (kleinere) doelstellingen toegevoegd en zijn we het traject samen ingegaan. De meerwaarde van NEXT LEVEL Personal Training voor mij is:

 • Een stok achter deur (wekelijkse meetmomenten). Bijsturen waar nodig.
 • Volledige inzicht in je progressie (vetmassa, spiermassa, gewicht, visceraal vet, buikomvang, etc). Meten = weten!
 • Volledige en variabele trainingsschema’s met uitleg, zodat je de oefeningen correct uitvoert en je trainingen uitdagend blijven
 • Het fysieke gedeelte is “slechts” een onderdeel van het totale pakket. Samen met de trainer bespreek je ook thema’s als voeding, ontspanning, stress, slapen, etc. Alles aspecten van een gezonde leefstijl.

Mijn resultaat in 2020 

 • Gewicht: -16,2kg
 • Vetpercentage: -12%
 • Visceraal vet: -7
 • Buikomtrek: -22cm

tot slot

Zorg dat je plezier houdt in het sporten, alleen dan hou je het vol. Zo combineer ik de sportschool met wielrennen waar ik sinds vorig jaar heel veel plezier aan beleef. Sinds mei 2020 heb ik er ruim 4.000 km op zitten. Iets waar ik vóór de maagverkleining niet van had durven dromen.

Uiteindelijk is de investering in een personal trainer, een investering in jezelf. Na een maagverkleining komen er veel dingen op je pad, zowel emotioneel als fysiek. Een personal trainer maakt het traject een stuk eenvoudiger en geeft de ondersteuning die je nodig hebt. 

Corona heeft in 2020 een streep gezet door de mud run, maar die staat nu voor dit jaar op de planning.

Een maagverkleining (gastric sleeve) is geen oplossing, maar een hulpmiddel. Afvallen is het makkelijkste deel, op gewicht blijven is de echte uitdaging. Mede dankzij de hulp van NEXT LEVEL Personal Training zie ik toekomst gezond tegemoet!

NEXT LEVEL PERSONAL TRAINING KAN JOU OOK HELPEN

Indien jij na het inspirerende verhaal van Ronald meer informatie wilt over onze diensten. Neem dan gerust contact met ons op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek. 

IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.